Пошта Србије - Пошта Србије добила Златни сертификат

21.2.2020.

Пошта Србије добила Златни сертификат

Међународни биро Светског поштанског савеза (СПС) доделио је Пошти Србије златни А сертификат за управљање квалитетом у међународном поштанском саобраћају, чиме се потврђује да Пошта Србије у свему испуњава највише међународне стандарде и прописе у обављању међународног поштанског саобраћаја, односно, да се пријем, прерада, пренос и уручење поштанских пошиљака у међународном поштанском саобраћају пружа строго у складу са дефинисаним актима и по највишим стандардима Светског поштанског савезa.

„Златни стандард je доказ константног и преданог рада запослених у Пошти Србије. Ово одликовање Светског поштанског савеза охрабрује да одржимо постигнути ниво квалитета, као и да наставимо да се посвећено бавимо побољшањем и унапређењем услуга за наше кориснике, а да истовремено, као земља оснивач Светског поштанског савеза, доприносимо унапређењу квалитета услуге на глобалном нивоу, раме уз раме са најбољима”, изјавила је Мира Петровић, в. д. директора Поште Србије.

Сертификат нивоа А (Злато) је највишег ранга и СПС га додељује поштанским управама за које се, на основу методологије за сертификовање управљања квалитетом, утврди да поштују највише међународне стандарде и процедуре у поштанском саобраћају, и траје три године. Осим златног, постоје и сребрни и бронзани ниво квалитета.

Златни стандард ће Пошти Србије бити званично уручен на 27. Конгресу Светског поштанског савеза, у августу ове године у Абиџану, Обала Слоноваче. О томе је в. д. директора Поште Србије Миру Петровић званичним писмом обавестио генерални директор Светског поштанског савеза Бишар Хусеин, уз изразе захвалности на доприносу квалитету и унапређивању међународног поштанског саобраћаја.