Пошта Србије - Нове поште за источну Србију

30.8.2018.

Нове поште за источну Србију

Мира Петровић, в. д. директора Поште Србије, данас је пустила у рад три поштанске испоставе које ће бити на услузи мештанима Мајданпека и околине.

Једна је у самом градском насељу, у близини Гимназије, Техничке школе и Спортског центра „6. август”, и на њене сервисе ће се ослањати око 3.700 становника, као и 109 правних лица овог дела Мајданпека. Преостале две су покретни поштански шалтери за кориснике у руралним подручјима, у селима Влаоле са око 600 житеља и Лесково са око 350 мештана.

„Пошта се увек одазивала пројектима који су били корисни за грађане Србије. Овог пута дајемо подршку иницијативи за равномерни регионални развој, коју спроводи министар Милан Кркобабић, а чији је крајњи циљ да свако село има школу, амбуланту, пошту, цркву и задругу, како би опстало, развијало се и нудило перспективу младим генерацијама. Препознали смо значај министрове акције „500 задруга за 500 села”, која привлачи све већу пажњу јавности, уосталом као што је то била и успешно реализована акција „Држава Србија у селима Србије”, јер то су конректни потези којима се доприноси квалитету живота и привређивања у мањим местима”, казала је Мира Петровић у Мајданпеку.

Три новоотворене услужне тачке Поште Србије у Борском округу умрежене су у јединствену информатичко-комуникациону апликацију ПостТИС, тако да ће корисницима бити доступне све поштанске и платне услуге, како класичне тако и савремене.