Пошта Србије - Најлепша писма Деда Мразу стигла из Власотинца и Голупца

21.12.2020.

Најлепша писма Деда Мразу стигла из Власотинца и Голупца

Пошта Србије прогласила је данас победнике наградног конкурса ,,Пиши Деда Мразу”, а одлуком стручног жирија, прву награду у појединачној конкуренцији, освојила је Уна Глигоријевић, осмогодишњакиња из Власотинца – за цртеж девојчице у празничној атмосфери дома, у комбинованој техници темпера и фломастера. Њен цртеж истакао се богатством колорита и детаља, као и елементима орнамента и стрипа.

Друго место припало је осмогодишњем Стефану Димићу из Угљара, Косово Поље, који је имао само једну молбу за Деда Мраза – да развесели сву децу, што му је поручио надахнутим и искреним стиховима своје песмице:

,,Година је била тешка,

али није наша грешка,

ми смо стварно добри били

и поклоне заслужили.”.

Колаж Љубице Савић, десетогодишње Ужичанке, са приказом групе Деда Мразова, који се са брда спуштају у град да испуне дечје жеље, освојио је треће место.

У групној конкуренцији, прву награду освојили су малишани предшколске групе ПУ ,,Ласта” из Голупца – који су празник претворили у магичну чаролију кроз приказ стаклене кугле са разиграним пахуљама и новогодишњим мотивима. Друго место припало је креативној књизи Бубамарине приче о Деда Мразу са 22 илустроване ауторске приче, разреда II-3, ОШ „20. октобар” из Врбаса. Трећу награду заслужили су ученици IV-2, ОШ „Мајка Југовићаиз Земуна, цртежима оловком који су духовито измаштали и јарким и ведрим бојама приказали занимања будућности – чистача неба, укротитеља муња, фризерку морских таласа...

Уместо традиционалне изложбе и свечаног уручења награда, у складу са епидемиолошком ситуацијом, награде победницима ће бити уручене на безбедан начин – на њиховим адресама, док ће свим учесницима бити послате захвалнице.

Овогодишњи осамнаести наградни литерарни и ликовни конкурс „Пиши Деда Мразу”, трајао је од 1. новембра до 5. децембра, уз учешће преко 7.000 малишана узраста до 10 година из целе Србије. Пошта Србије овим конкурсом подстиче дечју креативност и неговање културе писања и писмености.