26.3.2021.

Директор Поште разговарао са радницама које раде на испоруци пошиљака

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије”, Зоран Ђорђевић, састао се данас, у оквиру својих редовних радних активности, и са радницама РЈ „Београдски венац”, које су радно ангажоване на пословима испоруке пошиљака грађанима. Популарне београдске „поштарке”, њих 16 укупно, које раде у овој радној јединици, упознале су директора са условима и начином рада, са проблемима и потешкоћама у свакодневном обављању свог посла, нарочито у актуелној епидемиолошкој ситуацији.

Посебно су истакле да су искрено и пријатно изненађене што је нови директор одлучио да свој први састанак са непосредним извршиоцима, онима који су на терену и у сталном контакту са грађанима, управо уприличи баш са женама које обављају поштарски посао, што им представља значајну подршку и признање. Међу запосленима налазила се и поштоноша којој је поштарски позив породична традиција – она је унука прве жене-поштара у Србији, за шта је директор Ђорђевић исказао посебно интересовање и поштовање.

Ђорђевић је у разговору истакао да су радни услови и социјално-економски положај запослених његов први и најважнији приоритет, а да му је родна равноправност и подједнаке шансе за напредовање и додатну едукацију сваког од радника императив при организацији – јер су то два базична услова за укупну успешност тако великог и моћног пословног система какав је ЈП „Пошта Србије”.

У ЈП „Пошта Србије” на пословима доставе пошиљака ангажовано је укупно 86 жена.