Пошта Србије - Директор Поште разговарао са радницама које раде на испоруци пошиљака

26.3.2021.

Директор Поште разговарао са радницама које раде на испоруци пошиљака

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије”, Зоран Ђорђевић, састао се данас, у оквиру својих редовних радних активности, и са радницама РЈ „Београдски венац”, које су радно ангажоване на пословима испоруке пошиљака грађанима. Популарне београдске „поштарке”, њих 16 укупно, које раде у овој радној јединици, упознале су директора са условима и начином рада, са проблемима и потешкоћама у свакодневном обављању свог посла, нарочито у актуелној епидемиолошкој ситуацији.

Посебно су истакле да су искрено и пријатно изненађене што је нови директор одлучио да свој први састанак са непосредним извршиоцима, онима који су на терену и у сталном контакту са грађанима, управо уприличи баш са женама које обављају поштарски посао, што им представља значајну подршку и признање. Међу запосленима налазила се и поштоноша којој је поштарски позив породична традиција – она је унука прве жене-поштара у Србији, за шта је директор Ђорђевић исказао посебно интересовање и поштовање.

Ђорђевић је у разговору истакао да су радни услови и социјално-економски положај запослених његов први и најважнији приоритет, а да му је родна равноправност и подједнаке шансе за напредовање и додатну едукацију сваког од радника императив при организацији – јер су то два базична услова за укупну успешност тако великог и моћног пословног система какав је ЈП „Пошта Србије”.

У ЈП „Пошта Србије” на пословима доставе пошиљака ангажовано је укупно 86 жена.