Пошта Србије - Пошта Србије од данас уводи нову услугу - ИНСТАНТ ПЛАЋАЊЕ

1.4.2021.

Пошта Србије од данас уводи нову услугу- ИНСТАНТ ПЛАЋАЊЕ

Пошта Србије од данас грађанима омогућава инстант уплате накнада за услуге Министраства унутрашњих послова преко система инстант плаћања Народне банке Србије.

Сви грађани који имају потребе да плате накнаде за услуге Министарства унутрашњих послова – за издавање личних докумената (било пасоша или личне карте), регистрационих налепница, пријаву пребивалишта и још око 300 услуга МУП-а – од данас то могу да учине на 4.000 шалтера пошта широм Србије, уз минималну накнаду која износи 50 динара за износе до 5000,00 динара, а уплаћена средства ће готово истог тренутка бити видљива на рачуну МУП-а.

О значају увођења ове услуге најбоље говори податак да се готово 50 одсто уплата за услуге Министарства унутрашњих послова прима на шалтерима пошта. Истовремено, то је важан корак ка потпуном укидању папирних налога.

На овај начин Пошта Србије је подржала услугу „Плати”, која је грађанима доступна преко портала „еУправа”.

Увођење услуге инстант плаћања, још једна је потврда друштвено одговорне улоге Поште Србије која кроз стални рад на осавремењавању пословања и увођењу нових технологија излази у сусрет потребама корисника – грађана, привредних субјеката, државних органа и институција.

Услуге инстант плаћања преко система Народне Банке Србије грађанима могу да пружају комерицјалне банке и платне институције, а Пошта Србије је данас постала прва платна институција у земљи која је ову могућност понудила својим корисницима.