Пошта Србије - ПТТ музеј - културна институција од националног значаја

5.4.2021.

ПТТ музеј - културна институција од националног значаја

„ПТТ музеј представља културну институцију од националног значаја, једину у којој су похрањени вредни и ретки експонати који сведоче о историји и развоју поштанског саобраћаја и телекомуникација у Србији и бившој Југославији. Пошта ће зато учинити све да ова институција добије заслужено место на културној мапи региона“, истакао је Зоран Ђорђевић, в.д. директора ЈП Пошта Србије у разговору са Мајом Гојковић, потпредседницом Владе Републике Србије и министарком за културу и информисање.

Зоран Ђорђевић је министарку Гојковић, која је данас била гост Поште Србије, упознао и са филателистичком делатношћу којом Пошта обележава и чува од заборава национална културна достигнућа и знамените личности културе, као и са осталим активностима којима подржава развој културе у Србији.

Министарка Гојковић се захвалила Пошти Србије на доприносу који даје култури и крoз подршку бројним догађајима и пројектима из области позоришне и сценске уметности, филма и ТВ продукције, као и књижевности и фотографије. Она је најавила спремност ресорног министарства да подржи пројекте Поште Србије у области културе, а заједнички је оцењено да постоји значајан потенцијал за сарадњу.