Пошта Србије - Ускоро чвршћа сарадња пошта Србије и Казахстана

9.4.2021.

Ускоро чвршћа сарадња пошта Србије и Казахстана

Само три дана уочи јубилеја – 60 година од када је са космодрома Бајконур у данашњем Казахстану, лансиран први лет човека у свемир и тиме започета нова ера технолошког развоја човечанства, гост Поште Србије био је Његова екселенција Габит Сиздикбеков амбасадор Казахстана. Састанак в. д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића и амбасадора Сиздикбекова била је прилика да се, између осталог, размотре и могућности за успостављање технолошке сарадње пошта Србије и Казахстана.

„Технолошка модернизација и увођење најсавременијих информатичких решења за унапређење процеса рада и квалитета услуга према корисницима, приоритетни су задаци руководства Поште” истакао је директор Ђорђевић у разговору са амбасадором Сиздикбековим.

Директор Ђорђевић и амбасадор Сиздикбеков потенцирали су пријатељске односе две земље, што још више обавезује поште Србије и Казахстана да унапреде традиционално добру сарадњу. Саговорници су проценили могуће области заједничког интересовања о којима ће убрзо разговарати одговарајући стручни тимови.