Пошта Србије - Заједничким снагама до задовољних корисника

14.4.2021.

Заједничким снагама до задовољних корисника

Четири највеће националне компаније и финансијске институције - ЈП Пошта Србије, Телеком Србија а.д, Банка Поштанска штедионица а.д. Беодрад и Дунав осигурање - потписалe су данас Протокол о заједничкој сарадњи. Циљ је да свим грађанима Србије буду на једном месту доступне најсавременије услуге поштанског саобраћаја, банкарства, осигурања и телекомуникација, као и помоћ развоју мање развијених подручја Србије.  

Први заједнички центар биће отворен у пошти у Босилеграду где тренутно не постоје експозитуре Поштанске штедионице, Телекома и Дунав осигурања.

„Задовољни грађани Србије - то је циљ све четири компаније и овај Протокол је само први корак ка томе. Радићемо на томе да најквалитетније услуге буду подједнако доступне свим корисницима. У складу са опредељењем Владе Србије, наша сарадња ће се развијати и у правцу дигитализације услуга што ће омогућити грађанима да највећи део својих обавеза извршавају од куће“, изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директор ЈП Пошта Србије.

„У развијеним европским земљама већ одавно је природно да се осигурање приближава клијентима преко банака и поштанских и телекомуникационих оператора. Зато верујем да ћемо овим партнерством још више приближити наше услуге грађанима и тиме допринети не само њиховом задовољству, већ и развоју наших компанија“, изјавила је Ивана Соковић, председница Извршног одбора Компаније Дунав осигурање.

„Протокол је сублимација свега што наше компаније, чији је власник или већински акционар држава, појединачно представљају и зато имамо велику и обавезујућу одговорност према свим грађанима Србије. Ова сарадња ће омогућити и да сви брже растемо и будемо стабилни и сигурни као што је и држава Србија“, истакао је мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица.

„Телеком Србија има амбицију да буде телекомуникациони лидер у региону и овај протокол о сарадњи ће нам омогућити да преко Поште Србије постанемо доступни корисницима у деловима земље где нисмо имали своје пословнице. Посебно бих истакао друштвено обавезујућу улогу ове сарадње којом ћемо кроз заједничке пројекте и донације утуцати на што боље окружење у Србији“, изјавио је Владимир Лучић, генерални директор Телекома Србија а.д.