Пошта Србије - Пошта Србије покровитељ награде "Момо Капор"

11.4.2018.

Пошта Србије покровитељ награде „Момо Капор”

На свечаности у Скупштини града Београда, сребрну плакету награђеном сликару Василију Доловачком предао Матија Бећковић, а новчани део награде уручила му је Мира Петровић, в. д. директора Поште Србије.

Осми лауреат награде „Момо Капор” је сликар Василије Васа Доловачки. На данашњој свечаности у Скупштини града Београда, сребрну плакету Доловачком је предао Матија Бећковић, председник Управног одбора Задужбине „Момчило Момо Капор”, а новчани део награде му је уручила Мира Петровић, в. д. директора Поште Србије.

Да би очувала сећање на познатог српског писца и сликара, и подржала друге уметнике, Задужбина „Момо Капор” установила је 2011. године јединствену награду која се додељује наизменично за књижевност и ликовну уметност. Награда се састоји од плакете од сребра у облику школице, честог мотива Капоровог сликарства, повеље и новчаног износа који је обезбедило Јавно предузеће „Пошта Србије”, генерални покровитељ манифестације.

У духу друштвено-одговорне пословне праксе, Пошта Србије настоји да негује културу писања, писменост и креативност, учешћем у значајним пројектима из области културе и уметности. Као речи, језички изрази и комуникација, тако и Пошта Србије спаја, доприносећи бољем разумевању и повезивању.