Пошта Србије - Надзорни одбор потврдио – створени услови за корекције зарада

22.4.2021.

Надзорни одбор потврдио – створени услови за корекције зарада

Надзорни одбор ЈП „Пошта Србије” одржао је тридесетосму седницу на којој су, између осталог, разматрани резултати пословања Предузећа у првом кварталу 2021. године и усвојен је Закључак о исплати аконтације зарада за април последњег дана текућег месеца, уочи ускршњих и првомајских празника, како је в. д. директора Зоран Ђорђевић и обећао запосленима. Усвојен је и Извештај о степену реализације Програма пословања, чиме су створени и услови за корекције зарада.

Према резултатима који су презентовани на седници Надзорног одбора, Пошта Србије је у периоду од јануара до краја марта ове године остварила нето добит од 544,8 милиона динара, што је знатно више од планираног, и три пута више него у истом периоду прошле године.

Исказани резултат и податак да је мартовска зарада, први пут после неколико година, исплаћена из сопствених средстава, били су основ да Надзорни одбор својим Закључком формализује обећање в. д. директора Зорана Ђорђевића запосленима о исплати аконтације зараде за април последњег радног дана у текућем месецу, уместо 5. маја, како би иначе било исплаћено у складу са Колективним уговором.

Добри резултати пословања у првом кварталу ове године створили су основу и за корекцију зарада за запослене у технологији – поштаре, достављаче и шалтерске раднике, што је регулисано посебном Одлуком коју доноси в. д. директора ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић. То практично значи да резултати пословања постигнути у периоду од јануара до краја марта омогућавају да запослени у технологији који желе да раде више и остварују боље резултате, а на основу Одлуке директора о корекцији зарада, остваре и до 50 процената веће плате.