Пошта Србије - Озваничено стратешко партнерство пошта Србије и Републике Српске

10.5.2021.

Озваничено стратешко партнерство пошта Србије и Републике Српске

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић и директор „Пошта Српске” а.д. Миладин Радовић, потписали су данас у Београду Протокол о пословној сарадњи којим се успостављају темељи будућег стратешког партнерства пошта Србије и Републике Српске.

„Поште Србије и Републике Српске од данас и званично почињу да раде на дефинисању и реализацији заједничких пројеката и активности, пре свега на развоју нових поштанских и логистичких услуга, са циљем јачег и бржег повезивања грађана и привреде две земље. Ова сарадња прати циљеве зацртане током недавне посете председника Србије Александра Вучића Републици Српској, током које је повезивање националних поштанских оператора означено као један од приоритета међудржавне сарадње”, изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директора „Поште Србије”.

Протокол о пословној сарадњи између пошта Србије и Републике Српске поставио је оквире и за бржи проток информација, унапређење квалитета услуга и свеукупно уређење међусобних пословних односа. Потписан је након само две радне недеље од посете в.д. директора „Поште Србије” Зорана Ђорђевића Бањалуци, где је на одвојеним састанцима разговарао са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић и директором „Пошта Српске” Миладином Радовићем.