Пошта Србије - Пошта и Завод за уџбенике заједно за лакшу и повољнију набавку уџбеника

11.5.2021.

Пошта и Завод за уџбенике заједно за лакшу и повољнију набавку уџбеника

Пошта Србије и Завод за уџбенике потписали су Протокол о пословној сарадњи који ће, између осталог, родитељима омогућити да без чекања у редовима, уз испоруку на кућну адресу, набаве уџбенике из српског језика, историје и географије, као и друга издања Завода за уџбенике.

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић и в.д. директора Завода за уџбенике др Милорад Марјановић, истакли су да је један од приоритетних заједничких циљева квалитетна, бржа и повољнија достава уџбеника и других издања Завода корисницима широм Србије.

„Задовољство ми је што је на иницијативу председника Александра Вучића покренута измена Закона којом ће убудуће уџбенике за српски језик, историју и географију издавати Завод за уџбенике као национални издавач, јер ће на тај начин наша деца добити најквалитетније градиво из ових предмета. Пошта Србије је препознала могућност да пружи свој допринос квалитетнијем образовању тако што ће кроз своје е-комерц и логистичке капацитете омогућити родитељима да набаве ове и остале уџбенике Завода на најбржи, најефикаснији и најповољнији начин уз могућност испоруке на кућну адресу“, изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

„Пословна сарадња Завода за уџбенике и Поште Србије је од изузетног значаја за кориснике Заводових уџбеничких, вануџбеничких и других издања која ће се захваљујући Пошти Србије наћи у свим местима наше земље. Негујући принцип добрих пословних обичаја и партнерства Завод и Пошта као јавна предузећа на овај начин остварују своје мисије и визије са циљем пружања најбољих услуга грађанима Србије“, изјавио је др Милорад Марјановић, в.д. директора Завода за уджбенике.