Пошта Србије - Дигитални зелени сертификат на шалтерима пошта широм Србије

1.6.2021.

Дигитални зелени сертификат на шалтерима пошта широм Србије

Грађани Србије од понедељка, 31. маја, на аеродрому Никола Тесла у Београду, у пошти 11180 на Терминалу 1 у приземљу, могу да добију Дигитални зелени сертификат, што је тестна фаза пружања услуге која траје до среде 2. јуна. На шалтерима још 200 пошта широм земље ова услуга ће након тестне фазе у пуном обиму бити доступна од четвртка, 3. јуна. За добијање сертификата потребан је важећи пасош и бесплатан је за грађане.

Проверу рада система извршио је в. д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, који је обишао шалтер поште на аеродрому Никола Тесла уочи свог пута у Санкт Петербург, где учествује на једном од најзначајнијих и највећих светских економских форума. „Издавањем Дигиталног зеленог сертификата Пошта Србије наставља реализацију својих кључних циљева, а то су подизање квалитета и ширење услуга и укључивање у процес дигитализације. Уз велику подршку премијерке Ане Брнабић, Пошта интензивно сарађује са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије на развоју нових дигиталних сервиса са циљем да заузме лидерску позицију у региону”, изјавио је Ђорђевић.

Дигитални зелени сертификат је потврда о извршеној вакцинацији против ковида-19, резултатима тестирања на заразну болест SARS-CoV-2 и опоравку од болести ковид-19. Поред ове услуге у пошти на аеродрому наши и страни држављани могу да прибаве полису здрaвственог осигурања и искористе остале услуге из понуде Поште Србије.

Списак пошта у којима је омогућено издавање Дигиталног зеленог сертификата доступан је на сајту Поште Србије.