Пошта Србије - Модернизација Поште Србије технологијом из Јапана

26.6.2021.

Модернизација Поште Србије технологијом из Јапана

У циљу подизања квалитета услуга за грађане и привреду, „Пошта Србије“ модернизоваће своје логистичке центре у Београду, Новом Саду и Нишу, а прве преговоре о набавци нове технологије за прераду пошиљака планира са произвођачима из Јапана, изјавио  је в.д. директора ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић након састанка са амбасадором Јапана у Србији, Његовом екселенцијом Такахико Кацуматом.

„На састанку смо се сложили да постоје реалне могућности за унапређење сарадње између пошта наших земаља, као и за модернизацију прерадних капацитета Поште Србије у сарадњи са произвођачима ове опреме из Јапана, јер Пошта већ користи машине за сортирање јапанске производње које се сматрају међу најбољима у свету“, изјавио је в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић.

У том смислу, Ђорђевић је на састанку који је одржан у Пошти Србије, замолио амбасадора Кацумата да пренесе јапанским произвођачима опреме позив за састанак у Београду на ком би јапански произвођачи могли саветодавно да помогну како да Пошта Србије на најрационалнији и најбољи начин модернизује своју технологију.

Директор Ђорђевић је најавио и подршку „Поште Србије“ представнику јапанске поште, Метокију Масахикоу у кандидатури за следећег Генералног директора Међународног бироа Светског поштанског савеза који се бира у августу.