Пошта Србије - Пошта прилагођава пословање потребама слепих особа

16.7.2021.

Пошта прилагођава пословање потребама слепих особа

На састанку в.д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића са представницима Савеза слепих Србије, председником Миланом Стошићем и секретаром Савеза Јеленом Стојановић, договорени су наредни кораци конкретне подршке Поште Србије широј платформи унапређења положаја особа са инвалидитетом.

Договорена сарадња обухватиће штампање различитих материјала на Брајевом писму за потребе Поште, док ће Савез слепих Србије преузети улогу саветодавног тела за Јавно Предузеће „Пошта Србије”. Партнерство ће помоћи и да се боље сагледају услови живота и специфичне потребе ове осетљиве категорије, као и да се услуге Поште и њена инфраструктура додатно прилагоде и постану приступачније за особе са инвалидитетом, са циљем доприноса унапређењу њиховог укупног друштвеног положаја.

Директор Ђорђевић је са сарадницима, директором РЈ „Хибридна пошта” Срђаном Смиљковићем и директором ПТТ музеја Виктором Лазићем, обишао и Библиотеку за слепе „Др Милан Будимир”, највећу на Балкану и једну од највећих овог типа у Европи, недавно обновљену и опремљену по најсавременијим стандардима уз подршку председника Србије Александра Вучића и других релевантних државних институција.