Пошта Србије - Поште Србије и Словеније развијају сарадњу у области дигитализације

23.7.2021.

Поште Србије и Словеније развијају сарадњу у области дигитализације

Делегација Поште Србије, на челу са в.д. директора Предузећа Зораном Ђорђевићем, борави у узвратној радној посети Пошти Словеније у Марибору, где је са генералним директором Поште Словеније Томажем Кокотом и његовим сарадницима данас разговарала о сарадњи у области дигитализације, е-управе и пружања консултантске подршке колега из Словеније у процесу прилагођавања пословања Поште Србије стандардима Европске уније.

У фокусу будуће сарадње пошта Србије и Словеније биће дигитализација поштанских услуга као један од сегмената приступног процеса Србије Европској унији и приоритета Владе Републике Србије. Разговарано је и о сарадњи на развоју интернет трговине, а домаћини су представили своју иновативну e-commerce услугу мрежне платформе, коју са великим успехом већ примењују поште у региону.

„Ово је веома корисна посета за нас, а примери добре праксе и сарадња са Поштом Словеније послужиће нам да развијемо нова и технолошки иновативна решења за е-трговину, коју Пошта Србије настоји да ојача, као и да наставимо да развијамо нове и квалитетне дигиталне услуге према потребама грађана и привреде Србије”, изјавио је Зоран Ђорђевић.