Пошта Србије - Најсавременији ПОС терминали стижу у све поште у Србији

28.7.2021.

Најсавременији ПОС терминали стижу у све поште у Србији

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић и председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојан Кекић потписали су данас уговор којим почиње операционализација набавке више од 2.000 нових ПОС терминала који ће бити инсталирани у свим поштама у Србији.

„Увођење најсавременијих ПОС терминала у све поште у Србији, као и замена застарелих уређаја, важан је део реализације плана убрзане дигитализације услуга, што је један од примарних развојних циљева Поште Србије, који реализујемо уз подршку Владе Републике Србије. На овај начин, грађанима ћемо обезбедити већу поузданост и краће време трансакција, као и савремене видове прихватања платних картица у свим деловима земље”, изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Ђорђевић је додао и да данашњи уговор представља нову еру у пословним односима између Поште Србије и Банке Поштанска штедионица, а све у циљу дигитализације и увођења нових технологија. „Наш приоритет су наши грађани, па је зато важно да сарађујемо и уводимо нове услуге”, нагласио је Ђорђевић.

„Уговор омогућава и да се Банка Поштанска штедионица путем шалтера пошта додaтно приближи својим клијентима у местима где нема своје експозитуре”, изјавио је мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица.

„Инсталацијом ПОС терминала последње генерације нашим клијентима, али и свим грађанима Србије, биће омогућено да у разгранатој мрежи Поште добију најквалитетнију услугу што ће истовремено допринети и развоју националне DINA платне картице”, рекао је Кекић и посебно истакао значај сарадње са Поштом Србије за све акционаре Банке Поштанска штедионица.