Пошта Србије - Упозорење: Грађани на мети нове интернет преваре

10.8.2021.

Упозорење: Грађани на мети нове интернет преваре

ЈП „Пошта Србије“ детектовала је нову превару којом се злоупотребљавају име и обележја курирске службе „Post Express“. У питању је фишинг превара (покушај крађе података грађана) чија су мета корисници неких сајтова за купопродају. Преварне поруке које корисници добијају садрже линк ка лажној страници „Post Express“ услуге, која није у власништву ЈП „Пошта Србије“, а на којој се тражи уплата новца путем платних картица.

Истичемо да ни „Пошта Србије“, ни „Post Express“ не комуницирају са грађанима на овај начин и саветујемо им да буду додатно опрезни, да не отварају линкове у примљеним порукама и да не уносе своје податке.

У склопу мера које предузима на спречавању и откривању преварних активности, „Пошта Србије“ обавестила је и МУП Србије - Одељење за високотехнолошки криминал како би предузели мере на откривању починилаца овог кривичног дела.

У циљу едукације и помоћи грађанима Србије, уколико постоје било какве недоумице, Контакт центар ЈП „Пошта Србије“ чији су бројеви телефона 0700 100 300 и 011 3607 788, стоји на располагању радним данима од 8 до 20 часова и суботом и недељом од 8 до 15 часова.