12.8.2021.

До краја године набавка нових најсавременијих бицикала за поштаре

ЈП „Пошта Србије”, компанија са највећом националном бициклистичком мрежом, подржало је Европско првенство у планинском бициклизму, које је вечерас свечано отворено у Новом Саду на Петроварадинској тврђави. Свечаном отварању присуствовао је и в.д. директора Поште Србије, Зоран Ђорђевић, који је овом приликом најавио и набавку нових бицикала за доставу пошиљака.

„Пошта Србије има највећу организовану бициклистичку мрежу у земљи која се користи за доставу пошиљака, претежно у Војводини. Зато је један од наших приоритета да поштанску мрежу до краја године унапредимо и осавременимо набавком близу 800 нових најсавременијих бицикала, на стандардни и електрични погон, чиме ћемо нашим поштарима обезбедити боље услове за рад, а корисницима квалитетнију услугу. Истовремено, потенцирањем еколошких начина доставе, чувамо и бринемо о животној средини на добробит свих грађана. Такође, Пошта Србије каo друштвено-одговорна компанија подржава развој спорта и иницијативе којима се унапређује свест о добробити физичке активности и промовишу здрави стилови живота. Бициклизам, као спорт за све генерације и активност која повезује грађанe наше земље кроз мрежу Поште Србије, има за нас посебан значај”, изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Европско првенство у планинском бициклизму трајаће до 15. августа на Петроварадинској тврђави, а Србија је прва земља у историји која га организује у региону, уз помоћ, између осталих, и Поште Србије, као једног од званичних спонзора.

Аутор фотографија: Фото Пошта/Вук Бранковић