Пошта Србије - Пошта Србије шири сарадњу са поштом Албаније

17.8.2021.

Пошта Србије шири сарадњу са поштом Албаније

Вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић разговарао је данас са aмбасадором Албаније у Београду, Иљиром Бочком, о правцима ширења сарадње између пошта две земље у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“. Амбасадор Иљир Бочка био је гост Поште Србије, а на састанку са директором Ђорђевићем утврђени су даљи кораци у процесу повезивања пошта Србије и Албаније.

„Пошта Србије, као регионални лидер у поштанско-логистичким услугама, наставља активности на конкретизацији иницијативе Отворени Балкан како би допринела што бржој реализацији договора председника Србије Александра Вучића и премијера Северне Македоније и Албаније, Зорана Заева и Едија Раме, а све у циљу интензивирања привредне сарадње и повезивања грађана наших земаља. У том смислу, пошта Албаније је изузетно важан партнер и данашњи састанак са амбасадором Иљиром Бочком има за циљ да покрене институционалну сарадњу са нашим колегама из Албаније“, изјавио је Зоран Ђорђевић.

Следећи корак у процесу реализације планова за сарадњу је састанак представника пошта Србије и Албаније, а амбасадор Иљир Бочка сложио се да помогне у његовом што скоријем одржавању и организацији.