Пошта Србије - Амбасадорка Чен Бо са Зораном Ђорђевићем

27.8.2021.

Амбасадорка Чен Бо са Зораном Ђорђевићем

Њ.Е. амбасадорка НР Кине у Београду Чен Бо и Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, састали су се данас на тему директног повезивања и отпочињања преговора јавних поштанских оператора Србије и Кине, с циљем обезбеђивања неометане и стабилне испоруке пошиљака генерисаних интернет трговином, на платформама кинеских продаваца од стране купаца из Србије.

Развој електронске трговине, повећање броја пошиљака у поштанским токовима након попуштања глобалних пандемијских мера, као и појачани захтеви корисника да им купљена роба буде испоручена у што краћим роковима, биле су теме данашњег састанка на које је неопходно да Пошта Србије и Кинеска пошта заједнички одговоре успостављањем директне сарадње, сложили су се амбасадорка Бо и директор Ђорђевић.

„Обезбедити стабилну испоруку пошиљака из међународног саобраћаја, олакшати путеве транспорта и испунити захтеве купаца за што краћим роковима испоруке пошиљака из међународног саобраћаја и из Кине, заједнички је задатак наших чврсто повезаних и пријатељских земаља, а чија трговинска размена све више расте. Нови начини и нови путеви доставе, као и повећање логистичких капацитета за пријем робе генерисане интернет трговином, савремене су потребе на које ћемо адекватно одговорити уз помоћ Кинеске поште, једног од светских лидера у транспорту, логистици и поштанском саобраћају. Такође, за реализацију ових циљева планирамо нове инвестиције и набавку најсавременије опреме”, рекао је директор Ђорђевић.

Као што је раније најављено, очекује се да ће увођењем директне авио линије за Пекинг, проблеми у токовима интернет трговине бити отклоњени, а пут пошиљки знатно јефтинији и бржи.