Пошта Србије - Пошта наградила најбоље младе историчаре

6.9.2021.

Пошта наградила најбоље младе историчаре

Победницима републичког такмичења за средњошколце из историје, Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, уручио је у ПТТ музеју у Београду специјалне награде и пригодне поклоне, које је обезбедила Пошта. Једанаест најбољих младих историчара из десет гимназија и средњих стручних школа у целој Србији, награђено је таблет рачунарима за изванредан успех на надметању одржаном крајем маја, у конкуренцији више од сто кандидата.

„Пошта Србије негује традицију своје делатности која је дужа од два века и дубоко је уткана у историју нашег друштва и народа. Историја је једна од најважнијих наука за очување националног идентитета, а за Пошту Србије, као најстарију националну компанију, она има посебан значај, па ће и наша подршка најбољим младим историчарима убудуће постати редовна пракса. На тај начин желимо да мотивишемо младе да уче и чувају од незаборава историјске вредности, као путоказ за будући развој нашег друштва”, рекао је Зоран Ђорђевић, честитајући награђеним ученицима на постигнутим резултатима.

Директорка школе домаћина такмичења – Шабачке гимназије, Маријана Исаковић, изразила је захвалност дародавцу ЈП „Пошта Србије” и директору Зорану Ђорђевићу, који је испунио обећање дато такмичарима на отварању 23. маја, да ће додатно наградити најуспешније такмичаре.

Млади историчари имали су прилику да се упознају са активностима ПТТ музеја и његовим експонатима, збиркама и подацима у вези са историјом српске поште и развојем поштанске технологије. Обишли су сталну изложбену поставку, поштанску и техничку збирку, а од кустоса Музеја сазнали су о увођењу и историји поштанског саобраћаја у Србији и најзначајнијим личностима и њиховим изумима.