Пошта Србије - Електрична и хибридна возила будућност флоте Поште Србије

9.9.2021.

Електрична и хибридна возила будућност флоте Поште Србије

Током учешћа на конференцији „EV days”, у Новом Саду, Зоран Ђорђевић, вршилац дужности директора Поште Србије, говорио је на панелу посвећеном позитивним примерима употребе зелених возила у различитим бизнисима, и изложио Поштино технолошко решење за раст удела зелених возила у поштанској мрежи.

Ђорђевић је у вези са применом концепта електромобилности и микромобилности у Пошти, након једногодишње употребе и тестирања првих електромобила на достави пошиљака у најужим градским језгрима Београда, Новог Сада и Ниша, поред друштвено-одговорног приступа, истакао остварене значајне економске уштеде на трошковима одржавања, погонског горива у односу на конвенционалне моторе са унутрашњим сагоревањем и трошковима регистрације.

„Планирамо значајно увећање удела електричних и хибридних возила у Поштиној флоти и возном парку, а већ до краја године и набавку других микро-возила, међу којима 300 електричних бицикала. Истовремено, настављамо са тестирањем нових модела електричних и хибридних возила, како бисмо утврдили њихове перформансе и ефикасност на достави пошиљака према нашим потребама брзе и квалитетне услуге. Иновације и креативност, развојни планови засновани на улагањима у најсавременија технолошка и еколошка решења, водиће нас у модернизацији мреже и укупног пословања Поште Србије, а посебно у периоду након пандемије”, рекао је Зоран Ђорђевић.

У Новом Саду је данас одржан и колегијум пословодства Поште Србије, након чега је директор Ђорђевић разговарао са запосленима у стручним службама у седишту Радне јединице Нови Сад, и обишао највећу пошту 21101, пошту у ТЦ Спенс, као и Регионални поштанско-логистички центар Нови Сад.