Пошта Србије - Награђен херојски чин запослених у Пошти

5.10.2021.

Награђен херојски чин запослених у Пошти

Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије, данас је примио запослене, који су својом храброшћу и прибраном реакцијом, осујетили разбојништва у поштама у Вршцу и Сремској Митровици – Раденку Јованчић и Зорана Пршића. Ђорђевић је са њима разговарао и о материјалном положају запослених и најављеном повећању зарада у Пошти Србије.

„Највећа вредност за Пошту су наши радници, а њихови животи и безбедност су нам највећа брига и приоритет. С обзиром на природу посла, они се током свог радног века понекад суочавају и са различитим опасним ситуацијама и због тога интензивно сарађујемо са Министарством унутрашњих послова на унапређењу система заштите наших радника и објеката, као и превенције и брзог откривања починилаца разбојништава. Раденка Јованчић и Зоран Пршић су показали лојалност, храброст и љубав према Пошти и ми ћемо то наградити, јер руководство поштује и вреднује иницијативу, допринос и залагање сваког запосленог”, рекао је Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић је запослене упознао и са активностима пословодства на унапређењу материјалног положаја, истичући да раст прихода који Пошта Србије бележи у протеклих осам месеци гарантује стабилно пословање и представља основу за повећање зарада.

„На састанку који смо са репрезентативним синдикатом прошле недеље имали са представницима Министарства привреде и Министарства финансија, закључено је да су, захваљујући позитивним резултатима пословања, створени услови за повећање зарада. Такође, Влада Србије је дала одобрење и за пријем у стални радни однос запослених који за то испуњавају услове. У току је и процес набавке нових доставних возила, бицикала, мопеда и униформи, одржавања објеката и повећања нивоа безбедности и заштите. Све то показује да руководство Поште Србије држи обећања дата запосленима, чији је материјални положај један од наших приоритета”, изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.