Пошта Србије - Ђорђевић са представницима синдиката о материјалном положају запослених

8.10.2021.

Ђорђевић са представницима синдиката о материјалном положају запослених

Руководство ЈП „Пошта Србије” данас је, у оквиру континуиране сарадње и дијалога, разговарало са представницима синдиката о темама од значаја за материјални положај запослених и пословање Предузећа, с посебним фокусом на повећање зарада, развојне пројекте и дигитализацију пословања Поште Србије.

У конструктивној атмосфери, констатовано је да ће по завршетку деветомесечног обрачуна, а на основу оствареног прихода и студије изводљивости, руководство предложити финансијски план за 2022. годину, који ће предвидети и раст зарада запослених.

У овом тренутку, извесно је да би повећање плата у Пошти Србије требало да се креће у оквирима повећања нето новчане масе за зараде од најмање 9,7 процената, које је Влада Србије предвидела.

„Руководство Поште Србије континуирано ради на остварењу главног циља који смо зацртали на почетку свог мандата – а то је да Пошта буде најбоља компанија у Србији. Резултати које смо постигли у протеклих седам месеци говоре да идемо у добром правцу. Већ до краја године нас очекују нова доставна возила и нове униформе за запослене, а планирано повећање зарада допринеће побољшању материјалног положаја наших запослених. Такође, интензивно радимо на реализацији стратешких планова, па нас очекују и дигитализација поштанских услуга и сервиса, као и реорганизација пословања у циљу развоја Поште Србије, побољшања материјалног положаја запослених и подизања квалитета услуге за грађане и привреду Србије”, изјавио је Зоран Ђорђевић.

Данашњем састанку са руководством Поште Србије присуствовали су представници Синдиката ПТТ Србије, Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката Солидарност Поште Србије. Следећи састанак договорен је након усвајања деветомесечног извештаја, а пре доношења плана пословања за 2022. годину.