Пошта Србије - Поштанске марке у част завршетка изградње гасовода „Балкански ток”

8.10.2021.

Поштанске марке у част завршетка изградње гасовода „Балкански ток”

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, састао се данас са техничким директором „IDC d.o.o.” Денисом Мурзиповим, након успешне реализације заједничке емисије ексклузивних поштанских марака којима је обележен завршетак изградње гасовода „Балкански ток”.

Привредно друштво „IDC” главни је извођач радова на градњи система за транспорт природног гаса „Магистрални гасовод Граница Бугарске – граница Мађарске” на територији Републике Србије, а током изградње гасовода ангажовано је више од 3.000 стручњака различитих професија и више од 1.000 јединица грађевинске опреме.

Главни допринос овом међународном пројекту, који представља потврду пријатељских односа и сарадње на свим нивоима између Србије и Русије, као и развојне политике за бољу будућност Србије председника Александра Вучића, дали су управо српски и руски градитељи.

Денис Мурзипов је Зорану Ђорђевићу уручио ексклузивно издање поштанских марака као израз захвалности за плодну сарадњу, док је Ђорђевић узвратио потписаним ауторским делима креатора марака Поште Србије Мирослава Николића – принтовима слика које су настале у процесу израде филателистичког издања којим је обележен завршетак изградње гасовода „Балкански ток”.