Пошта Србије - Пошта Србије подржава развој привреде Ниша

15.10.2021.

Пошта Србије подржава развој привреде Ниша

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић посетио је Научно-технолошки парк Ниш, и састао се са директором Миланом Ранђеловићем, који је  делегацију Поште упознао са капацитетима, деловањем и актуелним пројектима. На састанку је договорено закључивање споразума о пословној сарадњи који ће се првенствено односити на област дигитализације, а омогућиће и младим људима у старт-ап компанијама које послују у Научно-технолошком парку, да се предлозима укључе у дигитализацију Поште Србије.

Ђорђевић је данас у Нишу одржао и састанак са истакнутим привредницима окупљеним у Клубу привредника Наисус, који су представили своје компаније и пословне планове. Њима су предочени планови развоја Поште и поштанско-логистичких услуга, а у наредним данима ИТ стручњаци Поште Србије одржаће презентацију информатичких решења и резултата остварених на пољу дигитализације услуга.

„Град Ниш се убрзано развија и Пошта Србије учиниће све да привреда и грађани буду упознати са њеним поштанским и логистичким услугама, као и да своје капацитете стави у функцију развоја привреде Ниша. Томе ће посебно допринети ширење сарадње и размена идеја са Научно-технолошким парком Ниш на пољу развоја и употребе савремених информационо-комуникационих технологија, као стратешки најзначајнијих области нашег деловања. Пошта је посвећена дигитализацији и развоју иновативних приступа и услуга, као и повезивању са научно-истаживачким и иновационим организацијама, да би заједнички активан рад донео бржу примену и убрзани технолошки раст, нове послове и инвестиције, нова радна места и профит”, рекао је Зоран Ђорђевић.