Пошта Србије - Надзорни одбор усвојио деветомесечни извештај о пословању Поште Србије

20.10.2021.

Надзорни одбор усвојио деветомесечни извештај о пословању Поште Србије

Надзорни одбор ЈП „Пошта Србије“ одржао је данас седницу на којој су разматрани резултати Предузећа у претходном периоду, након чега је усвојен Извештај о степену реализације годишњег програма пословања за првих девет месеци ове године.

Према резултатима које је руководство Поште Србије предвођено в.д. директором Зораном Ђорђевићем презентовало Надзорном одбору, Предузеће је у првих девет месеци 2021. године остварило рекордну добит од 2,8 милијарди динара, што је убедљиво најуспешнији резултат у односу на све годишње резултате од 2017. године. У односу на целу 2019. годину, тренутно остварена нето добит је за скоро 50 процената виша, док је у односу на  целу претходну годину увећана преко три пута.

Од доласка новог руководства Поште Србије, 5. марта ове године, за нешто више од шест месеци, заустављен је константан пад пословног резултата који је започео још 2016. године. Овогодишњи остварени деветомесечни резултати су чак 2,8 пута већи у односу на исти период 2019. године, а преко 6 пута већи у односу на тај период 2020. године.

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић је истакао да су овакви резултати остварени у релативно кратком периоду, као и да је предузеће за наредну годину покренуло низ значајних инвестиционих пројеката ради успостављања дугорочне стабилности пословања, што ће резултирати и бољим стандардом запослених.

„Изузетно сам поносан на наше  раднике који су својим радом допринели оваквим пословним резултатима на које би свако од њих требало да буде поносан. Они нас обавезују да наставимо у истом правцу како би Пошта постала најбоља компанија у Србији, што је и један од главних циљева које смо зацртали на почетку нашег мандата“, изјавио је Ђорђевић.

Извештај о степену реализације годишњег програма пословања за првих девет месеци ове године биће објављен на интернет страници предузећа и достављен Влади Републике Србије.