Пошта Србије - Пошта шири и дигитализује услуге осигурања

25.11.2021.

Пошта шири и дигитализује услуге осигурања

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, говорио је данас о улози Поште као генератора раста тржишта осигурања, на Петoj конференцији Српски дани осигурања у Аранђеловцу. Том приликом најавио је ширење и дигитализацију услуга Поште у сегменту осигурања - како оних које су већ доступне у поштама, попут путничког здравственог осигурања, комбинованог осигурања домаћинства, зеленог картона, осигурања помоћи на путу и осигурања од ауто-незгоде, тако и увођење нових дигиталних услуга.

„Дигитализација, као развојни приоритет Поште Србије, има за циљ увођење електронских могућности за реализацију како класичних, тако и иновативних услуга поште, у складу са савременим потребама грађана. Апликативна решења ће, између осталог, омогућити да грађани из својих домова организују слање и пријем пошиљака, плаћање принадлежности, слање еТелеграма и еЧеститки. Уз то, увођење пакетомата ће омогућити флексибилност рокова и локација за пријем пошиљака док за потребе привреде радимо на реализацији пројекта еАрхивирања. Истовремено, сегмент осигурања, у ком је Пошта Србије присутна већ неколико година кроз сарадњу са Дунав осигурањем, чије услуге су грађанима доступне на шалтерима пошта, оцењен је као један од пословних приоритета имајући у виду раст праксе у развијеним европским земљама где се осигурање приближава клијентима управо преко поштанских оператора. Зато ћемо заједно са партнерима из делатности осигурања радити на томе да читав спектар, како тренутно доступних, тако и нових услуга осигурања, грађанима буде доступан и путем дигиталних решења, при чему су предности за Пошту употпуњење асортимана услуга, оптимизација коришћења ресурса и повећање профитабилности. Истовремено, на овај начин, осигуравачи своје производе чине доступнијим, чиме се популаризују услуге осигурања и повећава њихова продаја“, рекао је Зоран Ђорђевић.

Највећи регионални скуп из области осигурања „Српски дани осигурања” одржава се данас и сутра, уз учешће представника релевантних министарстава, Народне банке Србије, осугуравајућих компанија и стручњака из области осигурања.