Пошта Србије - Поштанске марке у част првих 100 година Банке Поштанска штедионица

30.11.2021.

Поштанске марке у част првих 100 година Банке Поштанска штедионица

Пошта Србије данас је у част века постојања и непрекидног рада највеће домаће државне банке, представила пригодне поштанске марке „100 година од оснивања Банке Поштанска штедионица а. д, Београд” на свечаној промоцији у ПТТ музеју, у присуству в.д. директора Поште Србије Зорана Ђорђевића, и председника Извршног одбора Банке Поштанска штедионица мр Бојана Кекића.

„Посебна нам је част да представимо марку која слави јубилеј Банке Поштанска штедионица, али и заједничке корене и вредности којима остајемо посвећени – одговорно, сигурно и стабилно пословање, препознат државни интерес и развој нових савремених услуга и бриге о клијентима. Такође, истакао бих задовољство дугогодишњом интензивном пословном сарадњом, којом смо ставили на располагање преко 1.500 наших пословница за исплату различитих државних помоћи и социјалних давања, као и за више од 550.000 најстаријих суграђана, клијената Банке који пензије могу да подижу и на шалтерима пошта, док сваког месеца поштари уручују пензије на више од 280.000 кућних адреса. Спремни смо да продубимо везе новим пројектима и погодностима, понудићемо нове дигиталне услуге, као што је плаћање рачуна на кућним адресама, водећи рачуна посебно о најстаријим корисницима”, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директорa Поште Србије.

Мр Бојан Кекић, председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица, истакао је да је та банка данас јака, сигурна и стабилна финансијска институција са јасно артикулисаним државним интересом, тачним и рестриктивним резултатом. „Једнако смо поносни на своју традицију, као и сталну модернизацију и иновације које су незаобилазне на нашем путу раста. Да бисмо, као што каже један од слогана по којем смо препознатљиви, били 'Још ближе вама', у претходних пет година проширили смо палету производа и пословну мрежу по целој земљи. Ову јубиларну годину прослављамо радно. У јулу смо преузели МТС банку, а у октобру потписали уговор о аквизицији Комерцијалне банке Бањалука”, подсетио је Бојан Кекић и додао:

„Каже се да је банка место у којем оставиш кишобран када је лепо време и покупиш га када пада киша. Ова банка је већ 100 година тај кишобран, који постоји као заштита под коју људи могу мирно да се склоне. То је кишобран за пензионере, запослене и привреду. Ту смо, поготово данас, и да бисмо улагали, увећавали капитал, учествовали у најважнијим државним пројектима, као финансијска магистрала по којој се брже и сигурније иде напред”.

Бојан Кекић је истакао да марка коју Банка Поштанска штедионица данас представља са Поштом Србије, акционаром и пријатељем, „није само леп и свечан украс, већ и гарант, потпис на сигурну и добру будућност и печат, државни, као доказ да је сутрашњица сваког нашег корисника на добром месту, у сигурним рукама”.

Пригодно филателистичко издање „100 година од оснивања Банке Поштанска штедионица а.д, Београд” садржи поштанску марку номиналне вредности 30 динара штампану у шалтерским табацима од десет марака, коверат првог дана ФДЦ и пригодан жиг. Издање је приређено у сарадњи са Кабинетом и Одељењем за маркетинг и односе са јавношћу Банке Поштанска штедионица, у уметничкој реализацији Мирослава Николића, креатора марака Поште Србије.