Пошта Србије - Делегација Поште Србије на V годишњем Саветовању јавних бележника

4.12.2021.

Делегација Поште Србије на V годишњем Саветовању јавних бележника

Делегација Поште Србије учествовала је данас на петом годишњем Саветовању јавних бележника на Копаонику, које се одржава у циљу размене искустава и анализе и решавања спорних питања која се јављају у јавнобележничкој пракси. Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић се овом приликом обратио скупу и представио пројекат еНотар на чијем развоју ради Пошта Србије.  

Ђорђевић је истакао да ће еНотар као информациони систем за архивирање јавнобележничке документације у првој фази обухватити  дигитализацију и централизацију јавнобележничке грађе, док ће у наредним фазама омогућити и коришћење архивираних докумената за потребе правосудних органа, државних органа, привреде и грађана. Нагласио је да се рад Поште Србије интензивно унапређује на свим пољима, као и да ово предузеће иновативно иде напред са жељом да искористи све што дигитализација пружа.

О развоју и реализацији еНотара у име Поште Србије говорила је и директорка Функције информационих технологија, електронских комуникација и развоја Поште Србије Милица Спасић.

Овај значајан пројекат спроводи се у сарадњи са Министарством правде и Јавнобележничком комором Србије.