Пошта Србије - Ускоро модернизација Изменичне поште на Аеродрому

29.12.2021.

Ускоро модернизација Изменичне поште на Аеродрому

Зоран Ђорђевић, вршилац дужности директора Поште Србије обишао је данас Изменичну пошту на Аеродрому Никола Тесла и састао се са директором аеродрома, Франсоа Беризом, са којим је разговарао о заједничким активностима на унапређењу и модернизацији овог објекта који има национални стратешки значај.

У објекту Изменичне поште обављају се сви технолошки процеси међународног авионског поштанског саобраћаја, како у приспећу тако и у отпреми пошиљака, укључујући и све технолошке процесе везане за транзит поштанских пошиљака и закључака.

„У плану је реконструкција овог објекта, с обзиром да од када је пуштен у рад 1961. године, од тада није било значајнијих улагања, као и да је одавно прерастао постојеће капацитете. Модернизација је неопходна због потребе за већим капацитетима, у складу са развојем Аеродрома Никола Тесла који има велики број директних авио линија, као и планом Владе Републике Србије да београдски аеродром буде хаб за Југоисточну Европу. Пошта Србије ће по договору и заједно са Аеродромом, у интересу Србије, повећати капацитете Изменичне поште и имплементирати најсавременију логистичку опрему, чија је реализација предвиђена за 2022. годину. Циљ ове инвестиције је добијање најмодернијег објекта овог типа у коме би се ефикасно и брзо сортирале пошиљке из света за Србију, регион и шире“, изјавио је Зоран Ђорђевић.