Пошта Србије - Нова возила у Поштиној флоти

30.12.2021.

Нова возила у Поштиној флоти

Пошта Србије реализовала је прву набавку возила путем оперативног лизинга и уговорила испоруку 209 нових возила намењених транспорту и достави поштанских пошиљака. Испоручено је првих 28 теретних возила масе од 3-3,5t, 17 возила типа Fiat Ducato Furgon 2.3 MJ, и 11 возила типа Fiat Ducato Maxi Furgon 2.3 MJ.

Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије овим поводом данас је одржао колегијум Предузећа у Регионалном поштанско-логистичком центру Београд, и са извршним директорима и директорима функција разговарао је о реализацији започетих активности на даљој обнови поштанске мреже током јануара месеца, као и о плановима за почетак наступајуће пословне године на јачању капацитета у технолошким возилима и новим услугама које подржавају е-трговину. Колегијуму су присуствовали и представници синдиката који делују у Предузећу.

„Континуирано унапређење логистичких капацитета стратешко је опредељење Поште Србије. У циљу унапређења транспорта, редовне и специјализоване доставе пошиљака, посебно услед растуће е-трговине и повећања броја е-пошиљака, отпочели смо свеобухватну обнову Поштине флоте. Увођењем нових типова возила, обновом и даљим јачањем највеће и најраспрострањеније националне дистрибутивне мреже, обезбеђујемо нашу лидерску позицију. Нова технолошка возила повећаће сигурност пошиљака у транспорту, поузданост и квалитет поштанског сервиса, као и задовољство корисника, обезбеђујући истовремено и боље услове за рад запослених. Обнову Поштине флоте и испоруку нових возила, мопеда и бицикала настављамо у јануару, а у плану је комплетна замена флоте до 2023. године”, изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Нова возила повећавају доступност поштанске мреже чиме се постиже унапређење квалитета услуге уз смањење емисије издувних гасова с обзиром да сва возила испуњавају Еуро 6 стандарде, и омогућиће повећање броја услуга које Пошта пружа, у складу са растућим захтевима тржишта.