Info - Servisne informacije

Pošta Srbije je, u saradnji sa Bankom Poštanskom štedionicom, obezbedila isplatu penzija i socijalnih davanja za korisnike Banke Poštanske štedionice sa navršenih 65 i višegodina života, na šalterima pošta, na osnovu jednokratnog Punomoćja.

 Obrazac punomoćja nalazi se na linku.

Punomoćje mora sadržati:

  • osnovne generalije, odnosno podatke kako davaoca Punomoćja, tako i punomoćnika (ime i prezime, JMBG, adresu);
  • pun naziv banke i broj računa 200-xxxx-xx sa kojeg se vrši isplata (za socijalna davanja broj računa nije obavezan podatak);
  • tačan iznos novčanih sredstava – brojevima i slovima. (Ukoliko su se socijalna davanja isplaćivala na kućnoj adresi, a korisnik se opredeli za isplatu na osnovu Punomoćja iznos novčanih sredstava nije obavezan);
  • datum i mesto;
  • potpis davaoca Punomoćja, odnosno vlasnika računa.

Prihvataju se i punomoćja koja su izdata na obrascu Banke, na obrascu obajvljenom na internet stranici Narodne banke Srbije i sačinjena u slobodnoj formi ukoliko sadrže sve navedene elemente. Punomoćje ne mora biti overeno kod nadležnog organa.

Pored Punomoćja, punomoćnik dostavlja lična identifikaciona dokumenta davaoca Punomoćja i punomoćnika, i platnu – čekovnu karticu davaoca Punomoćja (kartica se ne dostavlja za socijalna davanja).

Dodatne informacije možete dobiti pozivom Kontakt centra Banke na broj telefona 011 20 20 292, ili korisničkog servisa Pošte Srbije na brojeve telefona 0700 100 300 ili 011 3607 788.

Pošta Srbije je ponovo uspostavila međunarodni poštanski saobraćaj sa Crnom Gorom, tako da se prijem pismonosnih pošiljaka, paketa (uključujući Post-eksport – Izvoz robe i PostPak usluge) kao i EMS pošiljaka, obavlja za 54 destinacije.

Spisak destinacija možete pogledati ovde.

Počele su sa radom privremeno zatvorene pošte: 19103 Zaječar – Sokobanjska 1; 11071 Beograd 125 – KBC „Bežanijska kosa”; 26111 Pančevo 11 – Ulica kestenova 4 i 35207 Potočac – Potočac BB.

U subotu, 11. aprila, i nedelju, 12. aprila, sa korisnicima će raditi pošte na graničnim prelazima i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, kojima se radno vreme ne menja.

U ponedeljak, 13. aprila, tokom verskog praznika Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, 33 pošte neće raditi sa korisnicima. Spisak pošta možete pogledati ovde.

Od 9. do 11. aprila  privremeno se obustavlja pružanje Post-ekspres usluge zbog organizovanja isplate penzija.

Od ponedeljka, 13. aprila nastaviće se  pružanje Post-ekspres usluge Danas za sutra sa rokom uručenja narednog dana do 19 časova.

Privremene izmene u pružanju usluga Pošte Srbije primenjuju se u skladu sa merama koje su na snazi, a u cilju prevencije širenja virusa Kovid-19 i očuvanja zdravlja i bezbednosti svih građana Republike Srbije.

Privremeno su zatvorene sledeće pošte: pošta na Novosadskom sajmu (21112 Novi Sad – Hajduk Veljkova 11), pošta u  KBC „Bežanijska kosa” (11071 Beograd 125), pošta 18211 Trupale ( Železnička 7A) i pošta 19103 Zaječar ( Sokobanjska 1).

 Otvorena je pošta 31335 Sastavci.