Info - Servisne informacije

U skladu sa najavljenim merama Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, od srede 17. marta do nedelje 21. marta, pošte u Srbiji, osim pošta i izdvojenih šaltera koji se nalaze u trgovinskim centrima, radiće po uobičajenom režimu, uz striktno poštovanje propisanih mera zaštite.

Pošte i izdvojeni šalteri u otvorenim i zatvorenim trgovinskim centrima će u navedenom periodu biti zatvoreni.

JP „Pošta Srbije” poziva sve korisnike da se pridržavaju preporučenih mera zaštite i drže distancu u skladu sa propisanim merama.

U subotu 13. marta i nedelju 14. marta 2021. godine, pošte i izdvojeni šalteri koji se nalaze u trgovinskim centrima otvorenog i zatvorenog tipa neće raditi.

Ostale pošte radiće po redovnom režimu.

Na osnovu Uredbe („Službeni glasnik RS” br.11/2021), prodaja doplatne marke „Krov 2021” počela je 8. marta 2021. godine i trajaće do 21. marta 2021. godine.

Doplatna marka iznosi 10,00 dinara.

U subotu 27. februara i nedelju 28. februara 2021. godine, radno vreme pošta  i izdvojenih šaltera koji se nalaze u trgovinskim centrima otvorenog i zatvorenog tipa skraćuje se do 14  časova.

Pošta Srbije ponovo je uspostavila međunarodni poštanski saobraćaj sa Australijom i Novim Zelandom, tako da sada otprema pošiljke ka 82 zemlje.

Podsećamo da, usled ograničenog avio-saobraćaja kao posledice mera koje se na globalnom nivou sprovode u cilju sprečavanja širenja virusa SARS-CoV-2, međunarodni poštanski saobraćaj otežano funkcioniše u celom svetu.

Zbog ograničenja u transportu pošiljaka, kao i organizacije rada pojedinačnih poštanskih operatora, moguća su kašnjenja ili obustave u poštanskom saobraćaju prema pojedinim zemljama.

Spisak zemalja u koje je moguće slati poštanske pošiljke