Info - Servisne informacije

Za korisnike kojima su otvoreni posebni namenski računi u Banci Poštanska štedionica, isplata novčane pomoći od 30 evra (3.527,37 dinara u dinarskoj protivvrednosti) za ublažavanje posledica bolesti CoVid-19, na šalterima pošta može se izvršiti na osnovu jednokratnog punomoćja.

Jednokratno punomoćje se izdaje popunjavanjem Obrasca Banke Poštanska štedionica koji se može preuzeti sa OVOG LINKA, a može se sačiniti i u slobodnoj formi pod uslovom da sadrži sve neophodne podatke. Jednokratno punomoćje nije potrebno dodatno overavati.

Uz jednokratno punomoćje, zaposlenom pošte se obavezno prezentuju lični dokumenti i korisnika i punomoćnika.    

Od danas 12. maja, korisnicima je na raspolaganju besplatna telefonska linija za pitanja i informacije u vezi sa distribucijom i uručenjem poklon paketa sa vitaminima najstarijim sugrađanima i drugim kategorijama stanovništva, koje obezbeđuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Poziv je besplatan na broj 0800 200 802, sa fiksnih i svih mobilnih mreža, radnim danima od 8 do 17 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

Pravnim licima koja imaju potrebu za distribucijom pošiljaka mase od 50 do 100 kilograma, dostupna je logistička usluga (prevoz paletizovane robe i koleta) Pošte Srbije. Za ovu vrstu pošiljaka, u saradnji sa svakim pojedinačnim korisnikom, kreiramo optimalna individualna poslovna rešenja u skladu sa raspoloživim kapacitetima i ugovorenim rokovima uručenja.

Za pravna lica su dostupne i nestandardne Post Express usluge za pošiljke mase od 20 do 50 kilograma, kao i za pošiljke sa dimenzijama preko 60h50h50cm i one su predmet posebnog ugovora.

Standardne Post Express usluge dostupne su i fizičkim i pravnim licima, u skladu sa cenovnikom Post Express usluga i one obuhvataju slanje pošiljaka mase do 20 kilograma i dimenzija do 60h50h50cm, sa opcijama isporuke „Danas za danas“ i „Danas za sutra“ sa rokom uručenja nardnog dana do 12 odnosno 19 časova.

Pravna lica, koja imaju potrebe za logističkom uslugom, odnosno nestandardnom Post Express uslugom, upit mogu poslati mejlom na usluge@posta.rs

Povodom nastupajućih praznika: Prvi maj – Međunarodni praznik rada i verskog praznika pravoslavni Uskrs, neradni dani biće od 30. aprila do 4. maja.

U pomenute dane radiće samo dežurne pošte čiji spisak možete videti ovde.

Pošta Srbije parcijalno je obnovila međunarodni poštanski saobraćaj za Australiju.

Od utorka, 20. aprila, u poštama će se ponovo obavljati prijem EMS pošiljaka i avio pismonosnih pošiljaka za Australiju.

Spisak destinacija u koje je moguće slati poštanske pošiljke