Pošta Srbije - Nacionalni konkurs Pošte Srbije za preduzetnice

7.3.2022.

Nacionalni konkurs Pošte Srbije za preduzetnice

Pošta Srbije  pokreće sutra, 8. marta, prvi nacionalni nagradni konkurs ,,100 uspešnih poslovnih žena”, pod sloganom Najbolje tek dolazi, čime se pridružila inicijativi i planovima Vlade Republike Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapređenju položaja žena na tržištu rada.

Dosledno ispunjavajući svoju društveno-odgovornu ulogu, Pošta je konkurs namenila preduzetnicama ili osnivačima i zakonskim zastupnicama malih preduzeća sa teritorije cele Srbije, sa ciljem da pomogne osnaživanje i promociju ženskog preduzetništva kroz afirmaciju biznisa čije su vlasnice žene, kao i njihovu veću konkurentnost i bolje pozicioniranje na nacionalnom tržištu roba i usluga.

Nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena” traje do 8. aprila 2022, a kriterijumi za ocenjivanje su, između ostalog, nagrade u oblasti poslovanja ili stvaralaštva, društveno-odgovorne aktivnosti i uspešnost prezentovanih poslovnih aktivnosti ili poslovne ideje.

Prijave će ocenjivati stručna Komisija, a proglašenje pobednica konkursa biće organizovano krajem aprila. Za 100 kandidatkinja čije prijave budu najbolje ocenjene, Pošta će obezbediti nacionalnu vidljivost njihovog poslovanja kroz besplatan oglasni prostor u više od 1.500 pošta širom Srbije u vidu predstavljanja u brošuri koja će biti dostupna bez naknade korisnicima poštanskih usluga, kao i u onlajn brošuri, na monitorima u poštama, i na korporativnom sajtu i zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku i Linkedinu.

Detaljne informacije o uslovima konkursa i načinu prijave dostpne su na internet adresi http://preduzetnice.posta.rs, a Pošta Srbije poziva sve preduzetnice širom zemlje da se uključe u konkurs za izbor uspešnih poslovnih žena Srbije. Za dodatna pitanja na raspolaganju je imejl adresa konkurspreduzetnice@posta.rs.