Pošta Srbije - Novi mopedi za poštare u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji

18.3.2022.

Novi mopedi za poštare u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“, Zoran Đorđević, danas je u Kraljevu uručio ključeve dvanaest (12) novih mopeda poštarima koji rade na teritoriji Kraljeva, Raške, Sjenice, Novog Pazara i Vrnjačke Banje. Do kraja marta, u Regionalnu radnu jedinicu „Kraljevo, Čačak“ stići će ukupno 98 novih mopeda.

Ovi mopedi italijanske marke „Piago Liberty“ biće korišćeni za redovnu dostavu u ruralnim područjima sa brdskom i planinskom konfiguracijom terena i zameniće stare mopede kojima je istekao korisni vek trajanja. Reč je o najsavremenijim vozilima, sa emisijom gasova po Euro 5 standradima. Imaju multifunkcionalne prednje i zadnje nosače za pošiljke, ukupne nosivosti 65 kilograma, dok vodootporni kofer smešten na zadnjem nosaču ima kapacitet 70 litara. Zahvaljujući takvim karakteristikama, novi mopedi obezbeđuju efikasniju dostavu pošiljaka, manju emisiju štetnih gasova, uštede u potrošnji goriva, bolje uslove rada zaposlenih i njihovu veću sigurnost u saobraćaju.  

U okviru projekta modernizacije dostavne flote, ovo je prva isporuka mopeda u Pošti Srbije od ukupno 1024 koliko je predviđeno javnom nabavkom koja je ugovorena krajem 2021. godine. Od te količine, za Regionalnu radnu jedinicu „Kraljevo, Čačak“ planirano je ukupno 98 novih mopeda (61 za Kraljevo i 37 za Čačak), a prošle nedelje je već stiglo 18, od čega 12 za Kraljevo i 6 za Čačak.

Zoran Đorđević je tokom današnje posete Kraljevu obišao i sedište Regionalne radne jedinice „Kraljevo, Čačak“, kao i poštu 36101 Kraljevo 1 gde je sa zaposlenima razgovarao o razvojnim planovima i aktivnostima za unapređenje uslova rada i materijalnog položaja zaposlenih. Prethodno, Đorđević je boravio u Vrnjačkoj Banji, gde je, takođe, iskoristio priliku da razgovara sa zaposlenima, čuje mišljenje o ključnim pitanjima u vezi sa unapređenjem poštanskih usluga i uslova rada ali i da upozna zaposlene o daljim planovima kompanije.