Pošta Srbije - Đorđević sa zaposlenima o korekcijama, stimulacijama i prekovremenom radu

6.5.2022.

Đorđević sa zaposlenima o korekcijama, stimulacijama i prekovremenom radu

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević, održao je danas u sedištu Preduzeća sastanak sa rukovodstvom i zaposlenima u cilju upoznavanja sa Odlukom o postupku i načinu za promenu zarade u Preduzeću, kao i o izmenama pravilnika o prekovremenom radu.

Promenom zarade po osnovu radnog učinka (''stimulacija''), zaposlenom se za ostvareni radni učinak na mesečnom nivou, zarada  može uvećati do 20 procenata u odnosu na osnovnu zaradu, dok je povećanje osnovne zarade (''korekcija''), previđena  za zaposlene koji rade  dodatne poslove  u  konkretnom  mesecu, odnosno na poslovima od posebnog značaja i doprinose uspešnosti poslovanja Preduzeća.

Novom odlukom koja je doneta definisano je i precizirano da zaposleni u tekućem mesecu na predlog rukovodioca može ostvariti jedno ili najviše do dva prava, pravo na stimulaciju ili  korekciju i uvećanje zarade za prekovremeni rad, dok zaposleni na rukovodećim mestima imaju pravo na korekciju ili stimulaciju samo u izuzetnim slučajevima na osnovu i posebno obrazloženog predloga neposrednog nadređenog. 

Đorđević je ovom prilikom naglasio da je Pošta Srbije sistem koji brine o svojim zaposlenima i koji vrednuje njihov rad i uvažava njihovo mišljenje, kao i da je rukovodstvo koje kontinuirano radi na poboljšanju uslova rada uvek otvoreno za razgovore, pitanja i sugestije svojih zaposlenih.

„Razvojem u svim segmentima, proširenjem delatnosti i brigom o našim zaposlenima gradimo firmu na stabilnim nogama za bolju budućnost“, izjavio je Đorđević.