Pošta Srbije - PTT muzej dobitnik priznanja „Muzej za 10”

18.5.2022.

PTT muzej dobitnik priznanja „Muzej za 10”

Na svečanoj Skupštini Nacionalnog komiteta ICOM Srbija, koordinatora manifestacije „Muzeji za 10”, danas su u Jugoslovenskoj kinoteci dodeljena priznanja za posebno zalaganje u 2021. godini. PTT muzej Pošte Srbije dobitnik je priznanja „Muzej za 10”, koje je primio Marko Jelić, rukovodilac službe u muzeju Pošte.

U toku je ovogodišnja osma po redu najveća nacionalna muzejska manifestacija „Muzeji za 10”, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. U PTT muzeju su za ovu priliku, pored stalne postavke, otvorene izložba poštanskih maraka Svetskog poštanskog saveza, iz zbirke maraka stranih poštanskih uprava dobijenih razmenom sa Svetskim poštanskim savezom, i izložba knjiga sa najstarijim vrednim izdanjima iz fonda biblioteke Pošte Srbije. Posetiocima je dostupna i izložba „Neviđeni Lubarda” sa deset do sada neizlaganih umetničkih dela Petra Lubarde iz privatnih kolekcija, koja se u PTT muzeju može posetiti do 27. maja. Do završetka manifestacije 20. maja, PTT muzej u Majke Jevrosime 13 u Beogradu, radi produženo, od 10 do 23 časa. Ulaz je slobodan.

ICOM Srbija ove godine realizuje i nagradni konkurs „Koja je super MOĆ tvog MUZEJA?”, za kratke video forme do tri minuta, u kojima posetioci mogu zabeležiti svoje utiske iz posete PTT muzeju i drugim učesnicima manifestacije. Detalji konkursa dostupni su na linku https://muzejisrbije.rs/2022/04/28/nagradni-konkurs-na-temu-koja-je-super-moc-tvog-muzeja-u-sklopu-manifestacije-muzeji-za-10-2022-godine/.