Pošta Srbije - Zoran Đorđević na zaključenju 16. godišnje Skupštine NALED-a

19.5.2022.

Zoran Đorđević na zaključenju 16. godišnje Skupštine NALED-a

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević prisutvovao je završnoj svečanoj sednici XVI godišnje Skupštine NALED-a. Podrška sprovođenju zelene agende, unapređenje uslova za investiranje i izgradnju i unapređenje kvaliteta donošenja propisa, tri su ključna reformska prioriteta od ukupno 12 koje su izabrali članovi NALED-a u strateškom planu za period 2022-2025.

Među prioritetima koje će NALED zagovarati u narednim godinama su i dalji razvoj eUprave i ePoslovanja, suzbijanje sive ekonomije, unapređenje javnih finansija, donošenje i sprovođenje mera za razvoj preduzetništva i inovacija, podrška privredi na lokalu, podsticanje regionalne saradnje, kao i EU integracija u oblastima značajnim za privredu, razvoj zdravstva, poljoprivrede i prehrambene industrije.

XVI  godišnjoj Skupštini NALED-a prisustvovali su i predstavnici Vlade Srbije, ministri Tatjana Matić, Marija Obradović i Anđelka Atanasković i ministar Tomislav Momirović, kao i predstavnici institucija zaduženih za unapređenje uslova poslovanja i donatorskih organizacija koje su podržale reforme.