Pošta Srbije - Pošta na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

21.5.2022.

Pošta na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Na otvaranju 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, Pošta Srbije predstavila je usluge koje posebno pogoduju i namenjene su biznis korisnicima, a pored standardnih poštansko-finansijskih, promovisani su paketi usluga kompletne logističke podrške i rešenja za organizaciju pojedinačnih segmenata prevoza i skladištenja robe, koji su privukli pažnju izlagača i posetilaca.

Na Poštinom specijalizovanom štandu brojni posetioci imali su priliku da dobiju informacije o novoj usluzi paketomati, a mogli su i da isprobaju njegovo korišćenje. Paketomati su korisnicima dostupni na četiri frekventne i lako dostupne lokacije u Novom Sadu, na Novosadskom sajmu, Železničkoj stanici, na glavnom ulazu u SPENS, i kod novosadske glavne pošte. Pored trenutno aktivnih 20 paketomata, u celoj zemlji uskoro će biti dostupno još 400 novih, pri čemu lokacije mogu da predlože i korisnici u anketi na sajtu https://paketomat.posta.rs/ .

„Pošta Srbije je danas ovde da podrži renomirani novosadski Poljoprivredni sajam sa dugom tradicijom i velikim uticajem na privredna kretanja u zemlji, regionu i šire. Poljoprivreda je oduvek imala nacionalni i egzistencijalni značaj, a dodatno dobija na važnosti u svetlu aktuelnih dešavanja, i treba zajednički da joj damo vetar u leđa i iskoristimo ogromne potencijale. Važno je i da ovde prisutnim velikim kompanijama približimo sve pogodnosti koje mogu ostvariti poslovnom saradnjom sa Poštom, koje pozivamo da se informišu i pored standardnih, da se opredele i za pakete logističke podrške u poslovanju, usluge podrške izvozu, kao i posebno kreirane marketinške, poštansko-finansijske i informatičke usluge”, poručio je na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Zoran Đorđević, v.d direktora Pošte Srbije.

Ovom prilikom Đorđević je istakao da je u toku finalizicija dogovora sa NALED-om i Upravom za agrarna plaćanja (UAP) da se Pošta uključi i pomogne u realizaciji projekta eAgrar, kao i digitalizaciji njihovih servisa.

Očekivano je da će od jula biti moguća i prijava i izmene za sva poljoprivredna gazdinstva u Poštama širom Srbije.