Pošta Srbije - Ekonomska i kadrovska politika Pošte Srbije prezentovana na Tari

13.6.2022.

Ekonomska i kadrovska politika Pošte Srbije prezentovane na Tari

Prvo prolećno savetovanje sa temom „Ekonomska i kadrovska politika Javnog preduzeća ‘Pošta Srbije’” za menadžment i zaposlene u stručnim službama iz oblasti finansija i upravljanja kadrovima u funkcijama Preduzeća i radnim i regionalnim radnim jedinicama Pošte Srbije, održava se na Tari od 12. do 14. juna 2022. godine.

Ekonomsku analizu poslovanja Preduzeća sa pojedinačnim osvrtom na rezultate poslovanja radnih i regionalnih radnih jedinica ostvarenih od januara do aprila 2022. godine, predstavio je u uvodnom izlaganju Saša Trandafilović, izvršni direktor u Pošti Srbije.

Direktor Funkcije poštanske mreže Dejan Šijak ukazao je na polja u tehnološkim procesima prioritetna za nova inovativna rešenja i ulaganja u modernizaciju, koja će doneti znatna poboljšanja u kvalitetu usluge.

Prezentaciju skorašnjih izmena internih alata Preduzeća preduzetih u cilju postizanja višeg stepena kontrole, u sistemu promene zarade po osnovu radnog učinka – „stimulacija” i povećanja osnovne zarade – „korekcija”, iznela je Danijela Rajković, direktorka Funkcije upravljanja kadrovima. Rajković je predstavila plan napredovanja kadrova u Pošti Srbije i aktivnosti koje se preduzimaju na realizaciji javnog konkursa za zapošljavanje novih izvršilaca u celoj Srbiji na poslovima poštara, dostavljača, vozača i šalterskih radnika, a na koji se za nešto više od mesec dana prijavilo više od 21.500 kandidata.

Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije obratio se na skupu: „Kontinuirano radimo na poboljšanju i  modernizaciji  našeg velikog sistema i radimo na tome da naši zaposleni budu ponosni na svoju firmu i na to što su deo naše velike porodice, o čemu svedoče rezultati koje smo postigli. Pošta će nastaviti da se menja inovativnim rešenjima koja će nam doneti prihode, a u skladu sa planovima Vlade Republike Srbije nastavljamo da intenzivno radimo na digitalizaciji usluga u sinergiji sa eUpravom. Nastavićemo sa  redovnom komunikacijom i razmenom mišljenja sa rukovodstvom i zaposlenima na svim nivoima. I pored značajnih poboljšanja u svim segmentima sistema, očekuje nas još mnogo izazova dok za zaposlene stvaramo bolje radno okruženje i uslove rada u kolektivu na koji želimo da budu ponosni”.

Đorđević je govorio i o projektu Post-pro, paketomatima i redomatima, kao i o drugim novinama koje poslovodstvo preduzima u interesu poboljšanja sistema.