Pošta Srbije - Đorđević sa ambasadorom Francuske

13.7.2022.

Đorđević sa ambasadorom Francuske

Njegova ekselencija ambasador Francuske Pjer Košar i v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, razgovarali su danas o nastavku saradnje pošta Srbije i Francuske u svim prioritetnim oblastima poštanske delatnosti.

Na sastanku održanom u Glavnoj pošti, jedna od tema bila je i realizacija usluge eNotar na čijem razvoju radi Pošta Srbije i koja će služiti za pohranjivanje elektronske dokumentacije i arhiviranje u javnobeležničkoj delatnosti u Srbiji. Budući da su Ministarstvo pravde Srbije, Javnobeležnička komora Srbije i Visoki savet javnih beležnika Francuske potpisali Memorandum o saradnji u oblasti digitalizacije, Francuska pruža veliku podršku javnom beležništvu Srbije i uspostavljanju sistema kojim će arhive biti digitalizovane.

Sagovornici su zaključili da je jačanje direktnih veza između dva nacionalna poštanska operatora neophodno, kao i da se njime doprinosi širenju tržišnih i ekonomskih odnosa Srbije i Francuske, i razvoju privredne i kulturne saradnje.

Đorđević je ovom prilikom najavio i sastanak čelnika pošta dveju zemalja, kao sledeći korak u procesu realizacije planova za saradnju.