Pošta Srbije - Pošta Srbije podržala međunarodnu filatelističku izložbu „Balkanfila“

2.8.2022.

Pošta Srbije podržala međunarodnu filatelističku izložbu „Balkanfila“

U sklopu aktivnosti na obnavljanju i intenziviranju saradnje sa Savezom filatelista Srbije, JP „Pošta Srbije“ podržaće pripremu i organizaciju velike međunarodne filatelističke izložbe „Balkanfila“ koja će, nakon pauze od 35 godina, biti održana tokom 2023. godine u Beogradu.

U okviru zajedničkih napora da se organizuje ovaj masovni filatelističlki skup koji će u naš glavni grad dovesti ne samo filatelističku elitu Jugoistočne Evrope već i veliki broj turista, Savez filatelista Srbije posetili su direktor Radne jedinice „Srbijamarka“ Pošte Srbije, Adam Sofronijević, i rukovodilac PTT Muzeja, Marko Jelić. U razgovoru sa predsednikom Saveza filatelista Srbije, Nikolom Ljubičićem, i sekretarom Saveza, Uglješom Stefanovićem, dogovorene su zajedničke aktivnosti na dugoročnoj promociji filatelije u Srbiji, što uključuje i pripremu međunarodne filatelističke izložbe „Balkanfila“.

JP "Pošta Srbije" od marta 2021. godine obnavlja i intenzivira saradnju sa Savezom filatelista Srbije u zajedničkom naporu da se promoviše i omasovi filatelija kao aktivnost od nacionalnog značaja. Ovaj hobi podstiče poželjne osobine ličnosti – strpljenje, temeljnost, osećanje za lepo, kao i poznavanje nacionalne istorije, geografije, umetnosti, nauke i upoznavanje drugih kultura, prostora i naroda, što je od izuzetnog značaja za razvoj mladih generacija.

Sagovornici su pozvali sve zainteresovane da posete skupove filatelista koji se održavaju svake nedelje od 8 do 12 časova u Hotelu Nobel u Višegradskoj 23.