Pošta Srbije - Održan sastanak poslovodstva i sindikata

5.8.2022.

Održan sastanak poslovodstva i sindikata

Vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije”, Zoran Đorđević, zajedno sa delom poslovodstva, održao je sastanak sa sindikatima koji su aktivni u Preduzeću. Na sastanku održanom u RPLC-u u Zemunu, Đorđević je na početku obavestio prisutne da će u narednim danima svi zaposleni koji rade na određeno vreme duže od dve godine, nakon obavljenog testiranja dobiti ugovore o radu na neodređeno vreme.

Na sastanku je bilo dosta pitanja vezanih za razne oblasti. Đorđević je odgovarajući na pitanja podvukao i posebno pojasnio sistem korekcija i stimulacija, kao i način za obračun prekovremenih sati i istakao da je posebna pažnja rukovodstva usmerena na dalje unapređenje materijalnog položaja i zdravlja zaposlenih. Tema sastanka bili su i uslovi dobrovoljnog odlaska iz Preduzeća, kao i aktivnosti na poboljšanju uslova rada.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata PTT Srbije, Sindikata JP PTT saobraćaja „Nezavisnost“, Samostalnog sindikata poštanskih radnika i sindikata „Solidarnost“ Pošte Srbije, a naredni sastanak planiran je za drugu polovinu septembra, odnosno nakon sastanka sa Ministarstvom finansija.