Pošta Srbije - Izveštaj sa sastanka rukovodstva i sindikata

29.9.2022.

Izveštaj sa sastanka rukovodstva i sindikata

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević danas je održao sastanke sa predstavnicima sindikata koji su aktivni u Preduzeću. Sastanku se nije odazvao Samostalni sindikat poštanskih radnika, čiji su predstavnici došli, ali su usled pomeranja termina i dužine prethodnih sastanaka doneli odluku da ne održe sastanak sa direktorom.

Predstavnicima sindikata Đorđević je predočio da je u prethodnom periodu urađeno mnogo – podsetio je da je u ovoj godini ostvareno povećanje zarade i isplaćena zarada iz dobiti za 2021. godinu, da je rešen problem rada na određeno vreme dužeg od dve godine, kao i da je pokrenut proces modernizacije Pošte ulaganjem u novu opremu i sredstva za rad. Istakao je da Poštu Srbije u narednoj godini očekuje reorganizacija u smeru modernizacije i veće funkcionalnosti i da će poslovni procesi u kompaniji biti uređeni prema najboljim primerima prakse, što će radnicima dodatno olakšati rad.

U razgovoru v.d. direktora Pošte Srbije sa Ministarstvom finansija, dobijena je informacija da je izvesno povećanje plate od 12,5 procenata za januar mesec, a pored toga, Đorđević je najavio i siguran dodatak na platu koji će svim zaposlenima biti isplaćen u decembru. Preduzet je niz mera za uštedu i optimizaciju troškova, i ukoliko analiza poslovanja pokaže da je to moguće, sledeće godine se očekuju pregovori sa Ministarstvom finansija da povećanje plate bude i veće od planiranog.

„Moramo još mnogo da radimo i gradimo svi zajedno kako bi naša Pošta bila još moćnija. Daleko smo od onoga što želimo, ali smo dosta toga uradili, pre svega zahvaljujući zalaganju svih radnika kojima ovom prilikom zahvaljujem na datom doprinosu. Siguran sam da ima prostora da budemo još bolji, i svestan da postoji još mnogo stvari koje treba unaprediti i koje su i dalje loše, ali je za to potrebno vreme. Neću biti miran dok Pošta Srbije ne bude prestižna i najmoćnija kompanija u Srbiji, jer sam u prethodnih godinu i po dana upoznao naše zaposlene i znam da oni to mogu i da zajedno možemo sve”, istakao je Đorđević.

Đorđević je poručio da je socijalni dijalog najbolji put do rešenja i složio se sa jednim od sindikata da protesti narušavaju ugled Pošte, i da jedinu korist od toga ima konkurencija. Predstavnicima sindikata zahvalio je što će informacije sa sastanaka preneti svim zaposlenima, jer samo zajedničkim naporima možemo da se izborimo sa teškim vremenom i izazovima koji su pred nama.

Informacije sa sastanaka prenosimo u celosti, kako bi stigle do svih zaposlenih, koji na to imaju pravo.