Pošta Srbije - O novinama u uslugama i poštanskoj mreži

3.10.2022.

O novinama u uslugama i poštanskoj mreži

Najvažnija pitanja iz poslovanja u nadležnosti funkcija usluga i poštanske mreže, ostvareni napredak u implementaciji ključnih projekata, pitanja tekućeg funkcionisanja i planovi za naredni period, razmatraju se na godišnjem stručnom skupu Pošte Srbije koji se održava na Staroj planini. Skup okuplja predstavnike poslovodstva, direktore i zaposlene u stručnim službama iz radnih jedinica širom Srbije.

Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, istakao je u uvodnom obraćanju da su poslovni rezultati Preduzeća dobri, da će prema svim pokazateljima biti još uspešniji na kraju poslovne godine, što najbolje govori o opravdanost daljeg ulaganja prvenstveno u razvojne projekte.

„Možemo da budemo zadovoljni, jer smo mnogo postigli i uradili u prethodnom periodu. Nesporan je napredak u modernizaciji, unapređenju infrastrukture i sredstvima za rad, obnovi pošta i dostavnih vozila. Takođe, ostalo je još dosta toga što treba zajedno da uradimo. Reorganizacija koju ćemo implementirati početkom naredne godine obezbediće moderan sistem i po svemu funkcionalnu organizaciju, kako bismo ispunili krajnji cilj da naša Pošta bude najprestižnija i najuspešnija kompanija u Srbiji. U stalnom socijalnom dijalogu, razmatramo sva aktuelna pitanja od uticaja na položaj zaposlenih, o čemu je važno da svi zaposleni budu potpuno informisani. Konkretno, obezbedićemo isplatu dodatka na platu za sve zaposlene u decembru, pored izvesnog povećanja zarada u skladu sa politikom Vlade od 12,5 procenata počev od januarske zarade. Preduzećemo i nove aktivnosti u razgovorima sa Ministarstvom finansija, kako bismo poboljšali materijalni položaj radnika Pošte. Odgovornim pristupom u upravljanju materijalnim i drugim resursima, smanjivanjem troškova i ostvarivanjem ušteda, uz realizaciju programa za stimulativni odlazak iz Preduzeća, obezbedićemo dobru osnovu za građenje stabilnog kadrovskog potencijala u tehnologiji i novi rast i razvoj. Takođe, slažem se sa stavom sindikata – jedan od prioriteta treba da budu i bolji uslovi rada”, rekao je direktor Đorđević.

Đorđević je najavio i prvo učešće Pošte Srbije na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga krajem oktobra, gde će promovisati specijalnu post-ekspres uslugu za slanje knjiga po promotivnoj ceni i predstaviti brojne kulturne sadržaje iz opsega aktivnosti PTT muzeja i filatelističke delatnosti, kao i kreativne radionice za najmlađe posetioce.

U nastavku skupa, Funkcija poštanske mreže predstaviće napredak u automatizaciji procesa u poštansko-logističkim centrima i planove za obnovu mašina za sortiranje pošiljaka, kao i efekte uvođenja prvih Poštinih paketomata. Kolege iz Funkcije usluga izvestiće o zaključcima analiza cenovne politike i nalazima istraživanja kvaliteta poštanskih usluga. Poštansko-finansijske usluge i međunarodni transferi novca, takođe su na dnevnom redu. O razvoju usluga posredovanja u prodaji, efektima nakon prva tri meseca i interesovanju zaposlenih, izlagaće Spasenija Ožegović, direktorka Post Pro.