Pošta Srbije - Pošta Srbije na Generalnoj skupštini PostEvrope i biznis forumu u Dablinu

5.10.2022.

Pošta Srbije na Generalnoj skupštini PostEvrope i biznis forumu u Dablinu

Delegacija Pošte Srbije na čelu sa vršiocem dužnosti direktora Zoranom Đorđevićem, učestvuje u radu Generalne skupštine i biznis forumu Asocijacije javnih poštanskih operatora PostEvropa (PostEurope). Na marginama skupa, direktor Zoran Đorđević susreo se sa brojnim zvaničnicima, a sa Masahikom Metokijem, generalnim direktorom Svetskog poštanskog saveza, razgovarao je o najaktuelnijim pitanjima i inovacijama koje planira Pošta Srbije.

Generalnu skupštinu koja se ove godine održava u Dablinu, otvorio je predsedavajući PostEvrope Žan Pol Forsvil, nakon kojeg su se obratili direktor Irske pošte David Mek Redmond i generalni direktor Svetskog poštanskog saveza Masahiko Metoki. Delegacijama su prezentovani izveštaj o radu između dve skupštine i biznis plan za narednu godinu, nakon čega su  izabrani novi članovi Borda direktora.

U nastavku događaja održava se i biznis forum čija je tema održiva i konkurentna transformacija pošta, kao i praćenje globalnih trendova i njihovog uticaja na poštansko poslovanje. Tokom proteklih godina, poštanska industrija je prošla kroz ogromnu transformaciju izazvanu različitim faktorima, te je sve veća i potreba da poštanska delatnost bude održivija. Upravo iz tog razloga, PostEvropa je, uzimajući u obzir aspekte životne sredine, ekonomske i socijalne održivosti, izradila Viziju održivosti koja će biti prezentovana na forumu.

Duboka transformacija izazvana ubrzanom digitalizacijom i velikim brojem inovacija, kao i brze promene navika potrošača, nametnule su za ovogodišnju temu panel diskusije generalnih direktora i jednu od glavnih tema koja će se obrađivati na forumu – budućnost Evrope i poštanske industrije.