Pošta Srbije - Pošta na konferenciji o značaju žena za razvoj ruralnih područja

10.10.2022.

Pošta na konferenciji o značaju žena za razvoj ruralnih područja

Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, prisustvovao je konferenciji „Žene kao nosioci ruralnog razvoja” u Privrednoj komori Srbije, na kojoj su predstavljeni rezultati projekta koji od 2017. godine sprovode Udruženje ETNO mreža, NALED i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

Projekat „Zaposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima” rezultirao je zapošljavanjem 1.002 žene, i širokom kampanjom za aktiviranje relevantnih domaćih i inostranih partnera i fokusiranje na probleme žena u seoskim sredinama, pružanje podrške osnaživanju žena i podsticanju na akciju i konkretne mere za poboljšanje njihovog položaja. Na pratećoj izložbi prikazani su primeri najbolje prakse u sprovođenju mera za ekonomsko osnaživanje žena i unikatne tradicionalne rukotvorine.

Primer dobre prakse je i sličan projekat za podršku i promociju ženskog preduzetništva pod nazivom „100 uspešnih poslovnih žena” koji je ove godine prvi put i sa velikim uspehom realizovala Pošta Srbije. Među više stotina kandidatkinja, nagrađeno je 100 najuspešnijih preduzetnica i vlasnica preduzeća iz svih krajeva Srbije, za koje je Pošta obezbedila nacionalnu vidljivost poslovanja predstavljanjem u specijalnoj publikaciji.